Lelies /foto Stichting Bollenboos

We wachten nog steeds op een definitief standpunt van het college van B en W over deze kwestie. We weten nog niet wanneer het onderwerp in de raadscommissievergadering besproken zal worden. Tot nu toe is dat niet gebeurd.

Wel heeft het college een besloten ‘informatiebijeenkomst’ voor de raad georganiseerd om verschillende voorstanders van de pilot het woord te geven, zoals de organisatie van bollentelers KAVB en drinkwaterbedrijf Vitens. Onze vereniging heeft als reactie hierop een brief met informatie gestuurd naar de raad om duidelijk te maken dat er grote bezwaren en risico’s aan de pilot kleven. Vervolgens zijn de raadsfracties bezocht door Willem Nettinga (bestuurskundige) en Dieter Boswijk (arts) om de inhoudelijke en procedurele kant van de bezwaren verder toe te lichten. Dat gaat vanwege corona niet heel makkelijk. De VOV, LPO, CU en PvdA zijn inmiddels bezocht. Tot nu toe lijkt er in deze fracties ook sprake van bezorgdheid over de plannen voor een pilot. De VVD, D’66 en CDA staan nog op hun lijstje.

De bollenwerkgroep uit Hardenberg onderschrijft onze bezwaren tegen de voorgenomen pilot en zal dit ook kenbaar maken. Het water uit Witharen en de Hammerflier wordt ook in Hardenberg, Dedemsvaart en Balkbrug gedronken.

Veel Ommenaren maken zich zorgen. Dit lijkt ook bij Vitens te zijn doorgedrongen.

De petitie is inmiddels meer dan 700 keer getekend. Maar we zijn er nog niet. Blijf de petitie ondertekenen: klik hier voor de petitie

Ook kun je je bezwaar kenbaar maken aan de directie van Vitens: De heer J.J. Hannema en mevrouw M. Bonhof. Dat kan heel eenvoudig via dit formulier op de website van Vitens (formulier staat daar helemaal onderaan de pagina).  
Oók aan de gemeenteraadsleden van Ommen kun je een bezwaar sturen. Ga hiervoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees ook: