Dauwtrappen-vogelexcursie met Henk Ruiter

De tijdzone van uw browser is %s, wat niet gelijk is aan uw instellingen. Wilt u wijzigen naar de tijdzone van uw browser? Ja Sluit
Kalender
Vastgesteld
Datum
18 mei 2023 7:00
Locatie
Steile Oever Ommen parkeerplaats

Beschrijving

Het is al oude gewoonte dat wandelaars, vooral natuurliefhebbers, op Hemelvaartsdag vroeg in de ochtend opstaan om een wandeling te maken door de natuur. Deze gewoonte werd “DAUWTRAPPEN” genoemd omdat men destijds op blote voeten de natuur introk omdat men veronderstelde dat de dauw op het gras een helende werking zou hebben.
Ook bij Natuur en Milieu de Vechtstreek is het “Dauwtrappen” een vaste gewoonte geworden op Hemelvaartsdag, maar met een klein verschilletje bij vroeger: u hoeft niet op blote voeten op de Parkeerplaats bij de Steile Oever te verschijnen! Wij adviseren u daarentegen stevige wandelschoenen aan te trekken en, indien er kans op neerslag is, regenkleding mee te nemen.
Op de Parkeerplaats van de Steile Oever zal Henk Ruiter u verwelkomen waarna hij u meeneemt door het prachtige landschap aldaar. U maakt een wandeling waarbij Henk u attendeert op de diverse soorten vogels. Het geluid van de vroege vogels wordt onmiddellijk herkent door Henk. Het zal dan ook deze keer weer een hele mooie en leerzame ochtend worden voor allen die deelnemen aan deze wandeling.

Datum: Hemelvaartsdag 18 mei 2023.
Locatie: Parkeerplaats De Steile Oever.
Start: 6 uur AM.
Advies: goed ontbijten of een boterham en drinken meenemen.
Leden gratis en niet leden 5 euro.

Opgave verplicht via dit aanmeldformulier

(foto: Ella Roelfs-Rijzebol)

Locatie informatie

Steile Oever Ommen parkeerplaats

Provincie
Overijssel