Facebook

Lezing – film over Antarctica door Dirk Branbergen

Kalender
Vastgesteld
Datum
22 januari 2021 20:00
Locatie
De Kern

Beschrijving

Antarctica is een continent groter dan Europa, bedekt met 90% van het ijs van de wereld. Een tipje ervan is toeristisch te bezoeken vanuit Zuid Amerika. Dan moet je wel eerst de Drakepassage oversteken, wat voor velen drie dagen zeeziekte betekent, heen en nogmaals terug. 

Maar dan ben je ook ergens. Een spectaculaire witte wereld, waar toch nog dierlijk leven is en waar je als mens te gast bent. 

Dirk Branbergen maakte deze reis in 2012 als introductie op zijn pensioen op een prachtig driemast-zeilschip, de Bark Europa. Hij maakte daar een film van, een combinatie van foto’s en bewegende beelden, voorzien van bijpassende muziek. 

Vóór de pauze zal hij u iets vertellen over Antarctica en onder andere zijn eerste menselijke bezoekers, na de pauze laat hij u in de film graag een stukje meevaren, steeds dieper de sneeuw en het ijs in. Ze komen ook aan land en wandelen tussen de pinguïns. 

Een koude belevenis, maar de zaal zal verwarmd zijn. 

Leden gratis.
Niet-leden betalen 5 euro, kinderen gratis.

Toegang voor maximaal 58 personen: opgaaf vooraf verplicht via aanmeldformulier

(stond eerst gepland op 21 januari 2021 maar vanwege aanpassing op Corona-maatregelen is dit veranderd naar 22 januari 2021)

Antarcticalezing 2021 01

Antarcticalezing 2021 02

Antarcticalezing 2021 boot

foto's: Dirk Branbergen

Locatie informatie

De Kern

Straat
Bouwstraat 23
Plaats
7731CP Ommen
Provincie
Overijssel
Land
Nederland