Lezing "water" door Bas Worm

Huidige tijdzone: De tijdzone van uw browser is %s, wat niet gelijk is aan uw instellingen. Wilt u wijzigen naar de tijdzone van uw browser? Ja Sluiten
Kalender
Vastgesteld
Datum
31 oktober 2023 20:00
Locatie
De Kern

Beschrijving

Lezing over water door Bas Worm, strategisch adviseur watersysteem/keten bij Waterschap Vechtstromen.

Klimaatverandering… je kunt geen krant openslaan of naar het NOS-journaal kijken of er gaat wel een item over. Bijvoorbeeld over de stijging van de mondiale temperatuur en of we als naties de eenheid kunnen vinden om gezamenlijk erger te gaan voorkomen. Of een item over waar nu weer overstromingen zijn geweest of extreme droogtes met mislukte oogsten en hongersnoden zijn.

Maar ook in ons eigen landje, zelfs in onze eigen omgeving merken we de gevolgen van klimaatverandering steeds vaker en meer. De droge en hete zomer van 2018 was daarbij voor velen een soort ‘wake-up call’. Deze avond gaan we met name in op de waterkant, de hydrologie, van klimaatverandering. Wat zien we nou in het oosten van ons land, in onze eigen leefomgeving, veranderen als het gaat om het watersysteem. En wat zijn dan de gevolgen van die veranderingen in dat watersysteem op bijvoorbeeld onze beken (de waternatuur), de landnatuur en de landbouw? En wat kunnen we daar zelf aan doen, als particulier en als overheden (waterschap, gemeente, provincie, Rijk)?

foto: Ella Roelfs-Rijzebol

Locatie: De Kern, Bouwstraat 23 te Ommen.
Inloop vanaf 19.30. Start lezing : 20.00
Leden : gratis entree. Niet leden betalen € 5.00

Locatie informatie

De Kern

Straat
Bouwstraat 23
Plaats
7731CP Ommen
Provincie
Overijssel