Ommen - Zaterdagochtend werden op een nu nog onooglijk stukje grond, de voormalige vuilstort in het Ommerbos, de eerste 175 van de in totaal 775 bomen boompjes geplant. Een initiatief van onze vereniging. Veel leden van onze vereniging en andere vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om van niets iets te maken: een prachtig biodiversiteitsbos met autochtone boomsoorten als de fladderiep en de wilde appel.

bomen planten 775 biobos 02
Het was mooi om te zien dat er onder de vrijwilligers veel kinderen waren die net zo gedreven en enthousiast meehielpen om in de nogal stenige grond de boompjes een goede plek te geven. Het gezegde ‘boompje groot, plantertje dood’, gaat voor deze plantertjes waarschijnlijk niet op. Arend Spijker benadrukte dat dit initiatief juist voor kinderen belangrijk is. Wethouder Bart Jaspers Fayer had de eer samen met een van de kinderen, het eerste boompje te planten en dat ging letterlijk niet zonder slag of stoot.

Maar na anderhalf uur flink doorwerken stonden alle boompjes op hun plaats. De boompjes kunnen geadopteerd worden voor 5 euro per stuk.
Na afloop was er koffie-met-iets voor iedereen die had meegeholpen.

bomen planten 775 biobos 01

 Foto's van Dook van Gils.