Omdat er meerdere vogelwerkgroepleden zonder steenuilennestkasten zaten moest Gerbrand Groen aan de slag met het zoeken naar oplossingen. Dus begon Gerbrand met het op maat zagen van de diverse planken voor de nieuwe woningen van de steenuil, want dat komt echt heel precies. Daarna heeft hij de plankjes naar het ATC ( Arbeids Trainings Centrum ) gebracht, zodat de leerlingen de kasten in elkaar konden timmeren.

De reden waarom er nieuwe steenuilnestkasten bij moesten komen zijn divers. Nestkasten die al jaren worden gebruikt zijn af en toe aan vervanging toe en er komen weer nieuwe mensen in de omgeving wonen die heel graag een steenuilennestkast bij hun huis willen. Daarbij zijn de nestkasten zo geliefd dat ze soms worden meegenomen door de bewoner van het pand als deze gaat verhuizen……………..

Alle werkgroepleden zaten er in dit geval om verlegen en dus heeft Gerband er 11 bij laten maken. Voorlopig kunnen de werkgroepleden weer even vooruit en de steenuilen op zoek naar een nieuw huis.

Steenuilennestkasten_02.jpg

Uiteraard moeten de woningen er gelikt uitzien! Dus kwam Fred van der Lans alle nestkasten verven zodat ze er mooi uitzien en bestand zijn tegen weer en wind.

Fred van der Lans in actie.

 

Verslag Ella Roelfs-Rijzebol
Fotografie: Gerbrand Groen