Natuur en Milieu De Vechtstreek

Al meer dan 50 jaar hart voor natuur !

Helaas zullen bezoekers van de Kinderboerderij en de vlindertuin vanwege de coronamaatregelen nog moeten wachten tot 1 juli voor ze gebruik kunnen maken van de stevige banken en tafel die zaterdag geplaatst zijn in de vlindertuin. De zeer solide picknickset van 4,5 cm massief eikenhout is vervaardigd door Wilko van Burken, eigenaar van Scannjuta uit Hoge Hexel. Er was heel wat mankracht voor nodig om de stoere set op de goede plaats in de vlindertuin te krijgen, dus ook een aantal (bestuurs)leden van onze vereniging en Van Burken zelf en zoon hielpen mee.

De picknickset is ter nagedachtenis aan Klaas Jan Beek, oud-penningmeester van onze vereniging, die in januari 2019 overleed en die de natuur in het algemeen en de Vechtstreek in het bijzonder een warm hart toedroeg. Op een van de banken komt t.z.t. een gedenkplaatje aan hem. Dan zal ook de picknickset officieel in gebruik genomen worden in het bijzijn van Herma, zijn vrouw. In september 2018 was de opening van de vlindertuin, waarbij de penningmeester nog aanwezig was en er volop van genoot.

De vlindertuin is een initiatief van onze vereniging en met name bestuurslid Henk Ruiter heeft veel tijd en energie gestoken in het realiseren ervan. Inmiddels is de vlindertuin volgroeit en zijn er op zomerse dagen talloze vlindersoorten te vinden. Bezoekers kunnen daar straks in alle rust genieten van de kleuren en geuren van de bloemen en planten en natuurlijk van de vele soorten vlinders.

(foto: Dook van Gils)

Zoeken