In het weekend van vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus a.s. wordt de jaarlijkse Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Meer dan 30 landen doen hier aan mee. Door heel Nederland worden er activiteiten zoals vleermuisexcursies met batdetector georganiseerd voor volwassenen en kinderen.

In het Overijsselse Vechtgebied worden op beide dagen vleermuisexcursies verzorgd door natuurgids Herma Jaspers Kotterink uit Junne (gemeente Ommen).  Vooraf aanmelden is nodig: via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 0529 461011 / 06 25 222 333.

De avond begint om 20.00, locatie: Nieuwe Hammerweg 3 te Junne
Eerst krijgt u/jij wat informatie over de vleermuis. Dan gaan we op avontuur.
De kosten zijn 5 euro (inclusief koffie en limonade).


Vale vleermuis

Vleermuizen (Chiroptera) zijn de enige zoogdieren die echt kunnen vliegen. Ze kunnen dat dankzij een vlieghuid tussen de voorpoten (met sterk verlengde vingers) en de romp, en tussen de achterpoten en de staart. Nederland kent meer dan 20 vleermuissoorten en ze voedden zich allemaal met insecten. Alle Nederlandse vleermuissoorten zijn streng beschermd.

Doe mee aan de Nacht van de Vleermuis! Een kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien!

Meer informatie over de activiteiten per provincie zijn te vinden op: http://www.nachtvandevleermuis.nl/