Natuur en Milieu De Vechtstreek

Al meer dan 50 jaar hart voor natuur !

Groei en Bloei Afdeling Ommen geeft dinsdagavond 22 maart 2016 een herhaling van de video-foto presentatie met als onderwerp: “De Regge kronkelt weer”.

Met het werk van de afgelopen jaren is de, in de vorige eeuw rechtgetrokken Regge, weer omgevormd tot een prachtige meanderende rivier. De Regge is weer zichtbaar geworden en kronkelt en slingert zich weer door het landschap. De rivier heeft de ruimte terug gekregen en de nieuwe natuur is daar nu al volop begonnen.

Toen men in  2012 is begonnen met het meanderen van de Regge tussen landgoed Eerde en landgoed Archem werd Ella Roelfs-Rijzebol door Joris Driehuis van Natuurmonumenten gevraagd dit gebeuren vast te leggen voor het archief van Natuurmonumenten.   Zodoende heeft Ella  veel  video en foto opnames kunnen maken van de periode vóór, tijdens en na het meanderen.

(foto Ella Roelfs)

Omdat Ella het gebeuren zeer interessant vond en nog steeds vind en omdat  zij deze beelden en informatie te belangrijk vind om alleen voor zichzelf te houden, heeft ze er een video-foto presentatie van gemaakt, zodat u ook kunt zien wat er zoal gebeurde en nog steeds verandert bij de Regge.

Tijdens de presentatie duikt ze af en toe in het verleden omdat de rivier, dor de jaren heen, al  heel veel heeft meegemaakt.

Aangezien het theater de vorige keer helemaal was uitverkocht en er nu al weer heel veel plaatsen zijn gereserveerd doet u er verstandig aan een plaats te reserveren.   Vol = vol.

Aanvang 20.00 uur maar u wordt verwacht om 19.30 uur! Mocht u willen reserveren dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Locatie: De Theaterzaal van de Carrousel, van Reeuwijkstraat 5 te Ommen.

Entree € 5. –  per persoon : s.v.p. contant “gepast” geld meenemen.  (leden Groei en Bloei: gratis). 

Zoeken