Zaterdag 25 maart 2023 was het weer feest in- en buiten de schaapskooi op de Lemelerberg: kinderen en hun ouders mochten de lammetjes van heel dichtbij bewonderen, aaien en knuffelen. Natuurlijk was er meer te doen op het terrein zodat de bezoekers zich op allerlei manieren konden vermaken. Vogelwerkgroep Natuur en Milieu de Vechtstreek had een hele emmer vol braak- of uilenballen meegenomen. Uilenballen kun je uitpluizen en dat werd dan ook gedaan door heel veel kinderen.

010 Lammetjesdag 2023 

Kindjes aan het pluizen.

Sommige kinderen konden er zelfs geen genoeg van krijgen. Vaak kregen ze dan een zakje uilenballen mee naar huis om daar verder te pluizen. Dit is heel leerzaam omdat de braakballen complete skeletjes van knaagdieren bevatten. Er stonden ook een aantal opgezette roofvogels en marters op de tafel; deze werden door velen bewonderd en uiteraard probeerden de meeste mensen de dieren te benoemen.

 021 Lammetjesdag 2023

Kraam N&M met Han & Mieke Bouman, Harm Kat en Machteld Oudshoorn.

Menig kind waagde zich, na enige overredingskracht van de ouders, aan een vogel quiz. De winnaar krijgt naderhand een vogelnestkastje aangeboden door Gerbrand Groen, vrijwilliger N&M de Vechtstreek, tevens beheerder van de nestkastjes.

 008 Lammetjesdag 2023

Kindje maakt de vogel quiz.

In de schuur tegenover onze kraam zongen de Bargzangers het hoogste lied om de sfeer te verhogen. Daar was Gerard van Beesten, vrijwilliger van onze vogelwerkgroep, ook bezig met het stimuleren en toezicht houden op maken van houten schaapjes. De kinderen mochten uiteraard zelf timmeren en mocht dit niet lukken dan werd hun de helpende hand geboden.

 002 Lammetjesdag 2023

Gerard van Beesten aan het werk.

Uiteraard mochten de kinderen de houten schaapjes meenemen. Zo wandelden ze trots , met een “schaapje” onder de arm, over de aanwezige streekmarkt op het terrein. Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gestemd tijdens het evenement.

 003 Lammetjesdag 2023

Stralende Harm Kat onder de paraplu.

Maar gelukkig konden velen nog blijven lachen. De bezoekers bleven komen en gaan: je kunt dus gerust stellen dat Lammetjesdag 2023 een succes werd, ondanks de kou en vele kortdurende maar felle, hevige regenbuien.

Verslag en fotografie: Ella Roelfs-Rijzebol

 Hier de volledige fotoserie met foto's van Gerard van Beesten, Machteld Oudshoorn en Ella Roelfs-Rijzebol.