Lezing op Donderdagavond 17 september 2020: start 20.00 uur. Inloop 19.30.

Deze lezing gaat door, tenzij dit niet is toegestaan vanwege nieuwe coronamaatregelen!
Opgave is verplicht, vanwege een maximum aantal deelnemers. Opgeven kan via het formulier op de website.

Dat vogels veren hebben, dat weten we allemaal. Maar hoe en waar zitten die veren aan het lijf van een vogel, hoe groeien ze, hoe zijn ze opgebouwd, hoe worden ze benut, enzovoorts. Kortom, wat is de ‘topografie’ van een vogellijf. Daarover gaat deze avond. Maar ook over de herkenning van vogelveren. Wat is het verschil tussen een veer van een duif of een fazant, een uil of een valk, een mees of een vink. Hoe onderscheid je een staartveer van een vleugelveer. En uit welk deel van de staart of vleugel komt die veer dan. Tijdens deze lezing komen al die onderwerpen aan bod.
Mocht u nu ook zelf veren hebben gevonden en weet u niet van welke vogel ze zijn, neem ze dan mee. Wie weet kunnen ze worden gedetermineerd.

Locatie is Corona-proof. We zitten allemaal volgens de regels van het RIVM op anderhalve meter van elkaar in de grote zaal van de Kern aan de Bouwstraat 23, 7731 CP Ommen.

Leden € 0 Niet leden betalen: € 5. –

Hieronder een foto van een aantal veren!
Deze veren heeft Evert gevonden op Rottemeroog! Maar op ieder ander Waddeneiland zijn ze ook te vinden. Aan jullie de vraag: van welke vogels zijn deze veren. Degene die de meeste veren goed determineert, krijgt een aardigheidje!

vogelveren maatvoering

De mensen die meedoen, moeten natuurlijk wel naar de lezing komen ;-)
Jullie antwoorden graag zenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ella zal zorgen dat ze worden doorgezonden naar Evert Ruiter.