Het Krugerpark in Zuid Afrika is een van de bekendste en grootste wildreservaten in de wereld. Het is een gigantisch park want het is bijna zo groot als de helft van Nederland, waar je tussen de bossen, savannes en rivieren op elk moment bijzondere vogels en dieren kunt tegenkomen.
Verreweg de meeste bezoekers van het park komen vooral om de Big Five: “Olifant, Luipaard, Buffel, Leeuw en Neushoorn”, in het wild te zien.

Machteld Oudshoorn en Ella Roelfs zijn niet alleen voor de Big Five naar het Krugerpark geweest: het park is namelijk een paradijs voor vogelaars.


(Diederikkoekoek -  foto: Ella Roelfs)

Er leven 500 verschillende en vaak prachtig gekleurde vogels, 147 verschillende zoogdiersoorten, 114 soorten reptielen, 227 vlindersoorten.
Om optimaal van alle soorten en van de rust te genieten hebben Machteld en Ella een auto gehuurd zodat ze alle tijd voor zichzelf hadden om de door hen gespotte dieren en vogels te observeren en, indien mogelijk, te fotograferen en te filmen. Zij vinden het heerlijk om te kunnen gaan en staan waar ze willen en om overal te kunnen stoppen. Zo zagen ze verschillende dieren op steenworp afstand of soms nog dichterbij en moesten ze meer dan eens stoppen voor apen, giraffen, olifanten,
schildpadden of andere soorten die de weg overstaken.


Ook bomen en planten werden op de gevoelige plaat gezet. Er is een enorme variëteit aan bomen en planten.
Toen Machteld en Ella nog maar net terug waren in Nederland vroeg bestuurslid Henk-Jan Bezemer of ze een lezing zouden willen geven over het leven in het Krugerpark en zo is het idee ontstaan een PowerPoint presentatie te geven ná de jaarvergadering van Natuur en Milieu de Vechtstreek, waar natuurlijk zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn.
De lezing vindt plaats op 9 april 2019 om 20.15 uur in de Kern zaal C, Bouwstraat 23 te Ommen.
Voor leden van de onze vereniging is de presentatie gratis, niet-leden betalen € 2.- p.p. met een max. van € 5. – per gezin.


Het leven in het Krugerpark is FANTASTISCH: u bent van harte welkom!


(Foto: Machteld Oudshoorn)


(Bateleur - Foto: Ella Roelfs)


(onvolwassen Bateleur - Foto: Machteld Oudshoorn)