Onze Vogelwerkgroep organiseert een excursie naar de “Duursche Waarden” op

ZATERDAG 29 september 2018 vanaf 10 uur.

 De Duursche Waarden waren de eerste uiterwaard in Nederland waar geprobeerd werd om het oorspronkelijke rivierenlandschap met ooibossen en moerassen terug te brengen. Grote kans dat we hier Schotse Hooglanders of pony´s zien grazen. We passeren de oude steenfabriek van Fortmond met z´n niet te missen schoorsteenpijp. In de buurt van de oude steenfabriek staat een uitkijktoren. De liefhebber kan naar boven klimmen om aldaar te genieten van een mooi uitzicht. Uiteraard proberen we met elkaar zoveel mogelijk soorten vogels te spotten, maar ook zonder het spotten van vogels is dit gebied meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Startplaats + verzamelplaats:     

Infocentrum  IJSSEL - DEN NUL.

Rijksstraatweg 109

8121SR Olst.                                                                                           

Geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Hier is tevens een grote parkeerplaats.                                                

Tijd: 10 uur. Bij het restaurant kunt u op eigen kosten koffie ( of iets anders ) bestellen en er is tevens gelegenheid voor een toiletbezoek.

Start excursie 11 uur! Dan vertrekken we, dus wees op tijd als u geen gebruik wilt maken van het restaurant.

Meenemen: Lunchpakket, water, regenkleding, wandelschoenen en eventueel plastic of iets anders om op te zitten tijdens de lunch! Een verrekijker is raadzaam!

We maken een wandeling van ongeveer 8 km.

Attentie: Onze excuses maar als u slecht ter been bent is dit geen ideale wandeling.  De paden zijn niet geschikt voor een rollator of rolstoel! We moeten nl. over smalle paden en maken een oversteek over een smal “wiebel” bruggetje. Verder komen we ook trappen tegen op ons pad.

Organisatie, coördinatie en excursieleiders: Machteld Oudshoorn en Ella Roelfs Rijzebol.


Opgave
via mail bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ( mob: 06 21 62 58 48 )

Max deelnemers: ongeveer 25 personen.

Info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ( mob: 06 21 62 58 48 ) of via Machteld  0629 046394


Kosten leden van onze vereniging: € 0                 Niet leden betalen € 2 euro contant!
  ( Gepast geld meenemen ).


Iedereen komt met eigen vervoer naar bovengenoemd adres.
Mocht u met iemand willen meerijden of mocht u mensen mee willen nemen in uw auto, geef dit dan even door bij het aanmelden. Wie weet valt hier iets te organiseren. We doen ons best.