Evenals voorgaande jaren organiseert onze vereniging in samenwerking met IVN Den Ham/Vroomshoop, Natuurmonumenten en de Milieuraad van de gemeente Twenterand weer de Nacht van de Nacht. Een paar jaar geleden aarzelend begonnen met zo'n veertig deelnemers, waren dat er vorig jaar maar liefst ruim 140! Omdat nog lang niet iedereen ooit meegedaan heeft  aan een wandeling in het duister in het Eerder Achterbroek, wordt ook deze keer de Nacht van de Nacht weer op deze sp(r)ookjesachtige locatie gehouden.

De Nacht van de Nacht wordt altijd georganiseerd op de laatste zaterdag voordat de wintertijd ingaat en is bedoeld om mensen te wijzen op de negatieve effecten van (te veel) licht. Helaas is het in Nederland, zelfs in heel Europa, vrijwel nergens meer echt helemaal donker. Dat kan gevolgen hebben voor mens en dier; het bioritme kan ontregeld raken, bij dieren kan er sprake zijn van  desoriĆ«ntatie en bij mensen kan het tot psychische klachten leiden.

Wie de duisternis wil beleven is welkom op 28 oktober op de parkeerplaats aan de Janmansweg te Den Ham. Gestart kan er worden tussen 19.00 en 20.30 uur. Tijdens de tocht zijn er diverse activiteiten zoals een tastspel, een geurspel en kunnen vogelgeluiden geraden worden. Mocht het helder genoeg zijn, dan is het mogelijk om de sterrenhemel te bewonderen door een echte sterrenkijker; altijd weer een imponerende ervaring. Bij IJsboerderij de Meulenhorst is gratis koffie en chocolademelk en kunnen er eveneens gratis pannenkoeken gegeten worden. De toch duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost niets, al wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0529-45 11 50