Vrijdagavond 20 oktober vertelt paddenstoelenkenner Evert Ruiter in de kinderboerderij, als voorbereiding op de excursie van de volgende dag, het een en ander over het zichtbare en onzichtbare leven van paddenstoelen. De avond begint om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur. Opgeven via de site is gewenst. Voor leden is de avond gratis, niet-leden betalen 2,- p.p.

Op zaterdag 21 oktober kunnen natuurliefhebbers mee met Evert voor een excursie door het Laarbos. Aan paddenstoelen geen gebrek dit jaar: ze zijn de laatste weken letterlijk als paddenstoelen uit de grond geschoten, vanwege de voor hen ideale omstandigheden: lekker vochtig.

Paddenstoelen dragen altijd een zweem van mystiek om zich heen. Denk aan sprookjes en verhalen waarin paddenstoelen voorkomen. Welke paddenstoelen kun je gerust eten en welke zijn giftig? Wat zijn de gevolgen van het eten van giftige soorten? In Nederland komen ongeveer 4.000 soorten, ongeveer 30 soorten zijn giftig en kunnen bijvoorbeeld een hallucinerende werking teweeg brengen. Slechts zeven soorten zijn echt dodelijk, maar elk jaar vallen er toch enkele  slachtoffers.  Evert Ruiter zal de deelnemers aan de excursie er alles over vertellen.

De start is om 14.00 uur bij de kinderboerderij in Ommen, Het Laar 2c. Opgeven voor de wandeling/excursie is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Het maximum aantal deelnemers is 30, waarbij degenen die zich opgegeven hebben, voorrang genieten. De wandeling is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen € 2,-. Opgeven via het formulier op de site.nl of via 0529-451150.