Traditiegetrouw organiseren wij op Hemelvaartsdag,  dit jaar op 25 mei, weer een Vroege Vogelexcursie. Bestuurslid en natuurkenner Henk Ruiter is bereid gevonden deze excursie te leiden. Dit jaar is gekozen voor een andere locatie dan de afgelopen jaren, namelijk het Meiersbos op Landgoed Eerde. De start is vanaf de parkeerplaats van het Meiersbos in Eerde in de scherpe bocht van de Hammerweg, ongeveer 2,5 km vóór Den Ham, gerekend vanaf Ommen (hoek Eerderveldweg-Junnerdijk). Het is voor de deelnemers wel vroeg opstaan: om 6.00 uur ('s morgens!!)  is het vertrek.

De excursie voert door het Meiersbos en het Eerder Achterbroek. Een afwisselend landschap met bossen, heide en weilanden, waarbij de kans op de zang van verschillende soorten vogels groot is. Henk verwacht daar onder andere de wielewaal te horen (en misschien te zien), de geelgors, de roodborsttapuit en de gekraagde roodstaart.

Roodborsttapuit (foto: Martien Naarding)

Hopelijk doen de vogels hun best en zingen ze ondanks of juist dankzij het vroege tijdstip al uit volle borst. Henk kan er de deelnemers in ieder geval  veel over vertellen. Stevige schoenen, een verrekijker en een goed humeur zijn ingrediënten voor een geslaagde wandeling. Een must voor iedere natuur- en vogelliefhebber! Aanmelden is niet  nodig. Deelname is voor leden van onze vereniging gratis, niet-leden betalen  2,- euro p.p. met een max. van  5,- euro per gezin.