Wij organiseren op vrijdag 17 februari a.s. om 20.00 uur deze thema-avond over vleermuizen.

Vleermuizenkenner Theo Douma zal vertellen over het verborgen leven van vleermuizen en over de onderzoeken met betrekking tot deze zoogdiertjes op Landgoed Eerde. Op het landgoed zijn ongeveer 150 kasten geplaatst.

Theo Douma is al sinds begin jaren '90 bezig in de ban van de vleermuis. Hij heeft destijds zijn afstudeerproject over vleermuizen gedaan op Landgoed Eerde. Er werd onderzocht of en wanneer ze hun sonar uit konden zetten tijdens hun zoektocht naar voedsel en welke soorten dat kunnen. Hij zal vertellen welke soorten daar leven en neemt het publiek mee, ook in foto's, in de wondere leefwereld van de vleermuis. Veel mensen hebben ten onrechte angst voor vleermuizen. Er doen allerlei enge verhalen de ronde over deze dieren terwijl ze juist zo interessant zijn. Theo Douma vertelt er graag over. 

De avond wordt gehouden op de nieuwe kinderboerderij bij Het Laer, Het Laar 2 te Ommen. Opgave is niet nodig. Voor leden van onze vereniging is de toegang gratis; niet-leden betalen 2,- p.p. met een maximum van 5,- per gezin.