Bang in het donker?? Niet nodig! Op 25 oktober organiseren wij gezamenlijk met Natuurmonumenten en IVN Den Ham/Vroomshoop de Nacht van de Nacht in het Eerder Achterbroek. De Nacht van de Nacht wordt landelijk al een aantal jaren georganiseerd om mensen te wijzen op de negatieve effecten van licht, als het eigenlijk donker zou moeten zijn. Het wordt, zeker in ons land, bijna nergens écht donker meer en de gevolgen voor mens en dier zijn groot als ze te lang aan licht worden blootgesteld. De drie organisaties willen jong en oud de duisternis laten beleven met een (speur)tocht door een van de mooiste gebieden in de regio.

Tijdens de tocht zullen er diverse leuke en leerzame activiteiten zijn. Zo zal Evert Ruiter iets vertellen over nachtvlinders, zal er een voelspel zijn en kunnen er pannenkoeken gebakken worden bij de Meulenhorst.

De start is tussen 19.30 en 20.30 uur aan de Janmansweg in Den Ham en de tocht zal +/- twee uur duren. Deelname is gratis, maar wel graag aanmelden. Opgeven kan via de www.natuurmonumenten.nl/activiteiten, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0529-451150.

Foto: het organiserende team v.l.n.r.
Dook van Gils, Henk Steen,  Lenie Middelkoop, Martina de Vos en Ria Flierman.