STEGEREN - Gerbrand Groen, Hans Sijbesma en Arjan IJzebrink waren zaterdagmorgen druk bezig om het ooievaarsnest bij de stuw van Junne uit de grond te halen. De twee nesten in Witharen en de twee in Varsen zijn al bewoond door ooievaars. Dit nest stond er al vanaf 1990, maar het is nooit verder gekomen dat een paar ooievaars die het nest kwamen verkennen. Gerbrand Groen denkt dat de omgeving te kaal is voor ooievaars. "Ze willen graag in de buurt van boerderijen zitten, dus we gaan deze naar de boerderij van Arjan IJzebrink verplaatsen.
De ooievaars zijn hier vaak genoeg, misschien dat ze nu eindelijk op het nest gaan. Het is nu of nooit", meldt Gerbrand Groen van onze vogelwerkgroep. Met een grote kraan van Roelofs uit Lemelerveld werd de oude lantaarn uit de modder gehaald. Op het terrein van IJzebrink is een nieuw gat gegraven. Het gevaarte gaat er makkelijker in dan uit. "Hij zat behoorlijk vast, dus dat duurde wat langer", aldus Gerbrand.

Toen het nest eenmaal stond, klom Arjan IJzebrink nog even met de kraan omhoog om er een kist met geitenmest in te doen. "Daar zijn die beesten gek op. Binnenkort gaat mijn schuur weg, dus ik kan het goed in de gaten houden", aldus Arjan.

Klik op onderstaande foto's: leden van de vogelwerkgroep waren zaterdagmorgen druk bezig om het ooievaarsnest bij de stuw van Junne uit de grond te halen.

  • 004
  • 006