Eerste Nacht van de Nacht Ommen
Voor Ommen was het blijkbaar even wennen zaterdagavond 27 oktober 2007 tijdens de eerste Nacht van de Nacht. Circa 200 Ommenaren hebben de festiviteiten bezocht die de organisatoren Gemeente Ommen Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek en het Natuurinformatiecentrum hadden opgesteld. Het programma was voor jong en oud. Muziek, verhalenvertellers, stadsnachtwandelingen en bosnachtwandelingen. Brandende vuurkorven leidden de bezoekers naar de verschillende locaties in de stad.
Wethouder Ilona Lagas wees in haar openingstoespraak op de schoonheid van donkere nachten en op de effecten van teveel verlichting voor mens en dier. Later op de avond wist zij als verhalenvertelster de mensen te boeien.
Het centrum van Ommen was donkerder dan normaal. Rond Kerkplein en Markt was de straatverlichting door de Gemeente handmatig uitgezet. Verschillende winkeliers en ondernemers in het centrum en industrieterrein hadden gehoor gegeven aan de oproep van de organisatoren om het licht te doven of te dimmen. Bij Blokker had men de oproep om het donker te maken in Ommen wel erg serieus opgevat. Hier waren alle etalageruiten afgeplakt met folie.
Bij het Natuurinformatiecentrum waren bosnachtwandelingen georganiseerd. Hier was men heel tevreden over de opkomst.

Fotoimpressie van Nacht van de Nacht in het centrum van Ommen 27 oktober 2007