Zaterdag, 24 oktober 2009.

Een gezellige drukte in het Natuur Informatie Centrum Besthemermolen te Ommen tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober. Hier hadden de Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek en het Natuur Informatie Centrum Ommen een afwisselend programma samengesteld. 

Het was wat improviseren om de ca. 50 belangstellenden in het hart van de molen te krijgen. De aanwezigen luisterden aandachtig naar de lezing met dia’s van de heer Roelofs over uilen. De deelnemers waren zeer leergierig gezien het aantal vragen. Daarna gingen de deelnemers in 2 groepen onder deskundige leiding van Bea Naarding en Bert Meutstege het bos in om van de donkerte te genieten. En het was donker, heel donker in het bos. Ondanks de regen waagden een deel van de groep zich in de brandtoren. Van hieruit was de “oerdonkerte” van de bos- en natuurgebieden van de Besthemer- en Lemelerberg en de Sallandse Heuvelrug goed te zien. Deze donkerte vormde een schril contrast met de lichtvervuiling van de omliggende steden en dorpen. Helaas deed de gemeente Ommen dit jaar niet actief mee met de Nacht van de Nacht. De stad was dan ook in fel licht getooid.

De zoektocht halverwege de nachtwandeling naar de verdwenen lokale journalist, gaf een extra spannende dimensie aan het geheel. Eerst om 23.00 uur bleek dat hij al thuis zat. Waarschijnlijk schreef hij al aan zijn artikel. Het kan verkeren.

Gezien de vele positieve reacties van de nachtwandelaars kijken het Natuur Informatie Centrum Ommen en de Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek terug op een geslaagde Nacht van de Nacht in Ommen.