Geslaagde zwerfvuilactie Beerzerveld
Beerzerveld, woensdag, 18 maart 2009.
Professioneel uitgerust met prikstokken, handschoenen, vuilniszakken en veiligheidsvestjes haalden 20 kleuters en 25 leerlingen van CBS De Schakel te Beerzerveld in een uur tijd ruim 15 kilo zwerfvuil op in de nabijheid van hun school. Dit gebeurde in het kader van de landelijke actieweek “Nederland schoon”.

Klokslag 11.00 uur gaf wethouder Ilona Lagas in de speelzaal van CBS De Schakel het startsein voor de schoonmaakactie. “Beerzerveld heeft de landelijke primeur bij de inzet van deze 20 kleuters”, wist zij te vermelden. Een luid applaus was het gevolg. Hoewel het grote mensenhandschoenen waren, werd door de kleuters ijverig naar papier, blikjes en ander zwerfvuil gezocht. Apetrots waren ze dat de vuilniszak steeds zwaarder werd.
De leerlingen van de groepen 3 tot en met 6 gingen, onder begeleiding van de docenten en moeders, op pad om de toegangswegen naar de school zwerfvuilvrij te maken. Aan enthousiasme ontbrak het niet. De bermen en taluds werden letterlijk afgestruind om zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen. Naast papier, plastic flesjes en blikjes, werd landbouwplastic, piepschuim, een autowieldop en zelfs een fietspomp verzameld.

Rond twaalf uur werd al het verzamelde vuil gewogen door de begeleidende moeders. Ruim 15 kilo was de buit en dat werd met veel gejuich duidelijk gemaakt. Na afloop kregen de kleuters en leerlingen nog een milieubewust presentje, een “knijpkat” uitgereikt door wethouder Ilona Lagas. 

Het was een gezamenlijke zwerfvuilactie van CBS De Schakel, Plaatselijk Belang Beerzerveld/ Mariënberg, Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek en de Gemeente Ommen. Het motto dit jaar was: “Jong geleerd, oud gedaan”. Het is de bedoeling dat het stokje jaarlijks wordt doorgegeven aan een andere buurtschap in de gemeente Ommen.

Meer info:
http://www.natuurlijkschoon.nu/