Ommen schoon, heel gewoon” groot succes !!!
Vrijdagmorgen, 6 juni 2008.
De zwerfvuilactie in Ommen was een groot succes. Naast plastic, drankblikjes en papier, werden zelfs asbest (!) en …… een gewonde duif verzameld. Totaal werd ca. 150 kg afval door de Ommer scholieren en begeleiders uit onze Vereniging bij elkaar gesprokkeld.
“Ommen schoon, heel gewoon” was een gezamenlijke actie van Gemeente Ommen en onze vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek. Vooral Ommer scholen hadden gehoor gegeven aan de oproep om Ommen zwerfafvalvrij te maken. Maar liefst 340 scholieren verzamelden zich om half tien bij het Gemeentehuis. Vol energie en voorzien van plastic zakken, handschoenen en papierprikkers, ging de jeugd op stap onder leiding van leden van onze Vereniging en vrijwilligers, die zich spontaan hadden aangemeld. In het buitengebied was Beerzerveld van de partij.

Twee uurtjes de handen uit de mouwen met als resultaat 150 kg afval!!!. Opvallend was dat in een aantal straten alles brandschoon was. Goed voorbeeld, doet goed volgen!  De situatie was anders op het industrieterrein en rotonde Carinova. Hier werd veel zwerfafval aangetroffen: blikjes, papier en plastic flesjes. Tot het zwerfafval van die dag behoorden ook asbest (!) en een gewonde duif. Die laatste is door de vinder meegenomen en wordt thuis verder verzorgd.

Milieuwethouder Ilona Lagas blikt tevreden terug op het bereikte resultaat. De begeleiders van onze Vereniging gingen voldaan naar huis. De scholieren waren apetrots op hun resultaat. En de enthousiaste coördinatrice Hellen Sissing (Gemeente Ommen) was dankbaar voor de geweldige inzet van iedereen.

Op naar de tweede “Ommen schoon, heel gewoon” in 2009!!!