Afgelopen vrijdag 3 december, was het Nationale Vrijwilligersdag in Ommen. Als vertegenwoordigers van alle vrijwilligers binnen onze vereniging, werden Hein Kuijper en Arend Spijker verrast met de ‘groene’ vrijwilligersprijs, die werd uitgereikt in de gemeente Ommen.

De prijs werd overhandigd door het provinciale statenlid Luuk Folkerts (provincie Overijssel) en Leander Broere (Natuur en Milieu Overijssel).
Er werden mooie woorden gesproken over onze brede, groene activiteiten, ook werd met waardering het prachtige ‘groene’ project, de Ommermars genoemd. Ondanks dat dit project een burgerinitiatief is, die min of meer los staat van onze vereniging, is het wel geïnitieerd en gestimuleerd door veel vrijwilligers van de vereniging Natuur & Milieu de Vechtstreek.

Onze vereniging werd ook geprezen door haar gevarieerde aanbod (voor jong en oud), die gericht is op bescherming van natuur, landschap en milieu in het algemeen. Maar die zich ook bezig houdt met inventarisatie van planten, insecten en vlinders, vogels en zoogdieren.

Een oorkonde, cadeaubonnen en een prachtige appelboom mochten we in ontvangst nemen. De (Ster)appelboom staat symbool voor: ‘de groene vrijwilligers die de sterren zijn van onze samenleving’. De appelboom zal een mooi plekje krijgen in de Ommermars.

Als vereniging voor Natuur & Milieu de Vechtstreek zijn we erg blij met de mooie waardering voor onze vrijwilligers en natuuractiviteiten. Lijkt het je ook leuk om ons te komen helpen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden.