Vrijdagavond 7 september komt (natuur)fotograaf Ernst Dirksen naar Ommen om ons de schoonheid van de Veluwse natuur te laten zien en erover te vertellen. Hoewel hij op het gebied van fotografie van alle markten thuis is, is zijn passie natuurfotografie. In zijn presentatie zullen ook de Steenuil en de Kerkuil aan bod komen met prachtige foto's.

"Voor een topshot in de natuur is een goede kijk op, liefde voor en kennis van de natuur noodzakelijk en zijn beheersing van de techniek en creativiteit een must," zegt Ernst Dirksen, "Nederland, en met name mijn woonomgeving (Veluwe, Nunspeet) is mijn inspiratiebron. Ik specialiseer mij in onderwerpen die ik dicht bij huis vindt, hoewel ik ook vaak over de landgrens fotografeer."

Ernst Dirksen won verschillende nationale en internationale fotoprijzen, onder andere van the National Geografic. Hij was Argus Fotograaf van het Jaar en zat in de finale van de BBC Wildlife Photographer of the Year. Hij heeft tevens als cameraman meegewerkt aan de film Wild, een bioscoopfilm over de Veluwe.

De avond wordt gehouden in de Kinderboerderij bij het Laar in Ommen en begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. Deelname aan de avond is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 2,- euro per persoon.