Natuur en Milieu De Vechtstreek

Al meer dan 50 jaar hart voor natuur !

Op een prachtige, zonnige lentedag in maart, was de Vogelwerkgroep van Natuur en Milieu de Vechtstreek, weer present bij de schaapskooi op de Lemelerberg. De lammetjes dartelden vrolijk  tussen de schapen, kinderen, ouders, opa’s en oma’s, terwijl de  honden van de schaapherders op afstand toekeken vanuit hun grote ren vlakbij de schaapskooi! De aanwezige herders vertelden over het nut van grazende schapen op de Lemelerberg en ze hadden tevens leuke verhalen over de kudde en hun lammetjes.

Rondom de schaapkooi  was een markt met kinderactiviteiten, hapjes, drankjes, oude ambachten, streekproducten, een promotiestand van Landschap Overijssel en niet te vergeten een stand van onze VOGELWERKGROEP!

Gerard van Beesten, vrijwilliger bij het Landschap, tevens lid van onze Vogelwerkgroep, had een fijne locatie geregeld voor onze stand!

Gerbrand Groen, Annemiek van  Baren, Harm Kat, Han en Mieke Bouman, Mies en Johan Hagens en ik wisselden elkaar af. Zodoende waren we zelf ook in de gelegenheid  een rondgang over het terrein te maken.

Aan belangstelling hadden we geen gebrek. Ik kan zelfs zeggen: geen enkele stand had een tekort aan belangstelling, want het was, mede door het schitterende weer, een drukte van belang. Ik kan me niet herinneren dat we zulk mooi weer hadden tijdens Lammetjesdag!

Johan Hagens had weer een aantal geprepareerde vogels en een geprepareerde das meegenomen terwijl Gerbrand Groen diverse soorten nestkasten had meegenomen.

Voor de kindervogelquiz was ’s morgens weinig belangstelling maar ’s middags waren er steeds kinderen actief met het invullen van de antwoorden, vaak samen met hun ouders! Op een gegeven moment waren de bouwpakketjes van de nestkastjes ook in trek; zo van, een goed voorbeeld doet goed volgen?  Tevens heeft deze dag weer twee nieuwe leden voor de vogelwerkgroep opgeleverd.

Conclusie: Het was een geslaagde  zonovergoten dag in maart 2017.

Verslag en fotografie: Ella Roelfs Rijzebol

Zoeken