Natuur en Milieu De Vechtstreek

Al meer dan 50 jaar hart voor natuur !

Zaterdagavond 27 oktober is er een nieuwe video-foto presentatie, gemaakt door Ella Roelfs Rijzebol, in Theater de Carrousel te Ommen over de natuur “vlak om de hoek” onder de titel:
Land water en lucht in vogelvlucht!

Tijdstip: aanvang is 20.15. Vooraf reserveren is een aanrader. Kaarten a €9 zijn te bestellen bij theater Carrouselvia deze link
Je kunt ook naar de Primera te OMMEN gaan: daar boeken ze rechtstreeks een plaats voor je !

De wereld is mooi, de wereld is prachtig! En om die schoonheid van de wereld te ontdekken hoef je echt niet ver van huis. Die wereld is namelijk heel dichtbij. Die wereld is direct bij u om de hoek.
Die wereld vindt u in Ommen en omstreken. In het groene hart van Overijssel. Ella Roelfs struint vaak door de natuur, samen met Machteld Oudshoorn. Zij doen waarnemingen voor meerdere natuurorganisaties. Het leven in natuurgebieden is zo divers en zo verrassend dat ze meer dan eens stomverbaasd zijn over wat ze tegenkomen.
Een paar jaar geleden presenteerde Ella Roelfs haar film “De Regge kronkelt weer”.
Een drietal volle zalen in Theater Carrousel en een hoog waarderingsniveau van de bezoekers stimuleerden haar om de video- en fotocamera opnieuw ter hand te nemen voor de productie van een vervolg.
Met “Land, water en lucht in vogelvlucht” heeft ze een meer dan waardige opvolger afgeleverd.
Wel eens gehoord van de “blauwe heikikker”? Laat staan dat u weet hoe het dier er uit ziet?
Uren wachten, stijve ledematen en tot op het bot verkleumd. Ella Roelfs: “Tja, het wachten was behoorlijk afzien. Maar de ontknoping was zo spectaculair dat we onze stramme botten pas merkten toen we weer wilden gaan staan…..”
En wat te denken van vogels die ’s nachts ratelen als een wekker. Of een heel bijzonder levend wezen aan de oppervlakte van het water. Mini- en maxi roofvogels, bijzondere plantensoorten en vissen die geteld moeten worden? U gaat het zien!
Met de presentatie van haar nieuwe film “Land, water en lucht in vogelvlucht” bewijst ze het opnieuw.
De wereld is mooi, de wereld is prachtig! En om die schoonheid van de wereld te ontdekken hoef je echt niet ver van huis. Die wereld is namelijk heel dichtbij. Die wereld is direct bij u om de hoek.

 

Zoeken