Han Bouman, ringer van onze vereniging, is tevreden over de kerkuilbroedsels in Lemelerveld en Lemele. In de nesten die aangetroffen zijn, zijn zeven of acht jongen uit het ei gekomen. Dat is volgens Han een hoog gemiddelde per nest. Normaal komen er vier é vijf jongen per nest uit het ei.
Alle jongen zijn geringd met een ring van het Vogeltrekstation, dit om later meer over de vogels te weten te komen, bijvoorbeeld hoe oud ze worden of waar ze zijn heengetrokken. Ook zijn de nesten opgenomen in de landelijke data base van de Kerkuilenwerkgroep Nederland. De kerkuilenwerkgroep Nederland is een landelijke stichting, die al het werk wat gedaan wordt voor de bescherming van de kerkuil coördineert.

In Lemelerveld en Lemele zijn er dit jaar minimaal drie nieuwe broedsels bijgekomen en geregistreerd.

Komen er gegevens over de uilen beschikbaar dan zullen de eigenaren van de uilenkasten daar eveneens van in kennis worden gesteld. Verder wordt er elk jaar een landelijk verslag over het voorgaande jaar aan de kastbezitters ter hand gesteld.

Door de zeer goede muizenstand bestaat de kans dat de uilen voor een tweede maal aan het broeden gaan. Het blijft dus opletten ook na het uitkomen van het eerste legsel.

Mensen die uilen op het erf hebben of er meer over willen weten of mee willen werken aan het landelijke onderzoek, kunnen contact opnemen met de coördinator van de Vogelwerkgroep van de Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek Ommen: Han Bouman tel. 0523-251520 of e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..