Lezing over de visotter door Johan Spinder

Huidige tijdzone: De tijdzone van uw browser is %s, wat niet gelijk is aan uw instellingen. Wilt u wijzigen naar de tijdzone van uw browser? Ja Sluiten
Kalender
Vastgesteld
Datum
22 januari 2024 20:00
Locatie
De Kern

Beschrijving

VISOTTERS IN OVERIJSSEL

Op maandag 22 januari 2024 organiseren wij een lezing over de visotter. De lezing wordt gegeven door Johan Spinder, regiocoördinator van de otter in de provincie Overijssel genaamd CaLutra.
Dankzij de monitoring van de visotter weet de zoogdierenwerkgroep CaLutra hoe het gaat met de visotter in Nederland. CaLutra genoemd naar BEVER (Castor fiber) en OTTER (Lutra lutra).

De visotter was uitgestorven in Nederland maar hij is nu gelukkig bezig zijn plekje weer te veroveren in onze wateren. De naam visotter zegt het al: het is geen knaagdier maar een marterachtige.
Johan gaat ons veel wetenswaardigheden vertellen over de otter in het algemeen, over de kansen, de bedreigingen en uiteraard over de oplossingen hiervoor.
Hij zal tevens een aantal voorbeelden meenemen zodat u nog dichter bij de otter komt te staan. Welke materialen dat zijn laten we nog even in het midden: de avond zal zeker leerzaam en verrassend worden!

Inloop 19.30 Start lezing: 20 uur.
Locatie: De kern. Bouwstraat 23, 7731 CP Ommen.
Leden betalen € 0.- Niet leden betalen € 5. – per persoon.

 

Locatie informatie

De Kern

Straat
Bouwstraat 23
Plaats
7731CP Ommen
Provincie
Overijssel