Onze vereniging heeft een interessante avond op het programma staan, waarbij niet alleen leden, maar ook mensen uit de agrarische sector en andere belangstellenden welkom zijn.
Weidevogelkenner en -beschermster in hart en nieren Astrid Kant uit Gellicum komt op 28 februari naar Ommen om daar over haar passie te praten. Zij kon het ruim 30 jaar geleden niet aanzien hoe de kuikens van grutto's, tureluurs, kieviten en wulpen sneuvelen door de modernisering van de landbouw. De  unieke samenwerking met dertig boeren in haar omgeving, de Vijfheerenlanden, het oostelijkste puntje van Zuid-Holland, heeft daar uiteindelijk geleid tot een groeiende gruttopopulatie. 'Goed beheer start met goede kennis', volgens Astrid en daarom geeft ze lezingen in het hele land. Zo probeert zij boeren, burgers en buitenlui ervan te overtuigen dat weidevogelbescherming noodzakelijk is.

Ook legt zij het wel en wee van weidevogels tijdens de broedcyclus vast met haar telelens vanuit door haar zelfgemaakte schuilhutten. Graag vertelt zij van alles over weidevogels, de  bescherming daarvan, en laat ze prachtige foto's zien op de weidevogelavond. Zelf is ze elk jaar tijdens het broedseizoen, naast het fotograferen, druk met bescherming van weidevogels; dat alles op vrijwillige basis. Ongetwijfeld zal ze vertellen over de successen die behaald zijn bij 'haar' grutto's.

De avond wordt gehouden in de Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen. Aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is voor leden gratis; niet-leden betalen 2,- euro per persoon, met een maximum  van 5,- euro per gezin.

 Graag aanmelden via dit formulier.