Op zaterdag 15 oktober a.s. kunnen  paddenstoelen-liefhebbers mee met paddenstoelenexpert Bernhard de Vries. Het is te hopen dat de paddenstoelen tegen die tijd letterlijk als paddenstoelen uit de grond geschoten zijn, want op het ogenblik zijn er, zeker voor de leek, nog weinig soorten te zien. Ongetwijfeld ziet de heer de Vries er meer dan op het eerste oog lijkt.
 


Paddenstoelen dragen altijd een zweem van mystiek om zich heen. Denk aan sprookjes en verhalen waarin paddenstoelen voorkomen. En welke paddenstoelen kun je gerust eten en welke zijn giftig? In Nederland komen ongeveer 4.000 soorten, ongeveer 30 soorten zijn giftig en kunnen een hallucinerende werking te weeg brengen. Slechts zeven soorten zijn echt dodelijk, maar elk jaar vallen er toch enkele  slachtoffers.

Mycoloog Bernhard de Vries zal de deelnemers aan de excursie er alles over vertellen met zijn kenmerkend enthousiasme. De start is om 14.00 uur bij Huize het Laer in Ommen. Opgeven voor de wandeling/excursie is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Het maximum aantal deelnemers is 30, waarbij degenen die zich opgegeven hebben, voorrang genieten. De wandeling is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen € 2,-.

Opgeven via het contactformulier op onze website (o.v.v. paddenstoelenexcursie en aantal personen) of via 0529-451150.