Natuur en Milieu De Vechtstreek

Al meer dan 50 jaar hart voor natuur !

 

Het projectteam Groene Loper Vechtdal nodigt uit voor de startbijeenkomst van het project Groene Loper Vechtdal op 9 maart bij Restaurant de Bootsman, Coevorderweg 19 te Ommen.  

Iedereen die een idee heeft voor meer groen in eigen omgeving of natuurontwikkeling, waarmee groepen mensen aan de slag kunnen, kan een aanvraag doen voor een bijdrage binnen de Groene Loper Vechtdal. Voor de beste plannen zijn er in totaal zo'n twintig vouchers à 500 euro te verdelen. De plannen moeten natuurlijk aan bepaalde criteria voldoen.  Die criteria zullen tijdens de startbijeenkomst bekend gemaakt worden.

Heeft uw school, organisatie of vereniging ideeën voor een groen initiatief? Kom dan naar de startbijeenkomst en doe mee aan de Groene Loper Vechtdal!

Aanmelden voor de startbijeenkomst op 9 maart kan via natuuractiviteitencentrum De Koppel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0523-273388.
Inloop bij Restaurant de Bootsman vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

De Groene Loper wil bewoners betrekken bij lokale natuur, landschap en biodiversiteit.  De gedachte is dat door betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen en zorgzaam met de natuur omgaan wordt gestimuleerd. Het is de bedoeling dat groene initiatieven die er zijn, maar ook nieuwe initiatieven, aan elkaar gekoppeld worden, om zo een 'loper' uit te leggen over het gehele Vechtdal, waarvan de natuur profiteert.

Het projectteam Groene Loper Vechtdal bestaat uit: Miriam Gerrits en Dook van Gils.

De Groene Loper wordt mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel. IVN Overijssel en Landschap Overijssel zorgen voor ondersteuning. Voor het Vechtdal is Miriam Gerrits, educatief medewerkster bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg de contactpersoon, mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zie ook www.groeneloperoverijssel.nl

Zoeken