Elk jaar wordt er een dag  voor vogelaars van vogelwerkgroepen georganiseerd door een werkgroep uit de provincie Overijssel. Dit jaar was de beurt aan Vogelwerkgroep Natuur en Milieu de Vechtstreek onder leiding van Han Bouman, coördinator van deze vogelwerkgroep. Han, Annemiek van Baren en Henk Jan Bezemer maakten een dagprogramma terwijl ik de opdracht kreeg een programma-flyer te maken, zodat iedereen een goed overzicht had wat er zou gebeuren op deze dag.

12 november 2016 was het dan zover! Er konden 120 vogelaars naar binnen. Dit aantal werd ruim gehaald en dus moesten er helaas mensen afvallen. Heel spijtig voor de afvallers, maar het maximum aantal mocht niet worden overschreden. Kees en Youri Sybesma hadden hun handen vol aan het in goede banen leiden van alle auto’s op de Parkeerplaats van de Kleine Wolf, waar we een mooie zaal tot onze beschikking hadden. Bettie van Leeuwen, Mieke Bouman en ik waren druk in de weer om alle vogelaars te verwelkomen en van de diverse bonnen te voorzien. Soms ontstond er zelfs een kleine file maar gelukkig was deze altijd snel weer opgelost.

Er waren meerdere sprekers uitgenodigd zodat het een vol programma werd met een prachtige, interessante variatie aan onderwerpen zodat niemand ook maar een moment op het idee zou komen zijn of haar ogen even te sluiten! Alle aandacht was gericht op de sprekers die helemaal “gratis voor niks”, hun mooie en interessante verhalen vertelden!  De onderwerpen waren zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, zodat de lezingen vloeiend in elkaar overgingen.

Han Bouman hield de spreektijd nauwlettend in de gaten terwijl Feike Hoogland en Henk-Jan probleemloos de laptop bedienden bij alle sprekers gedurende de hele dag! Om de sprekers niet met lege handen naar huis te laten gaan hadden Han en Mieke voor alle sprekers, als dank een tasje met streekproducten gemaakt.

Deze dag werd er door de Vogelwerkgroep onder de deelnemers ook een actie voor “Kijkers voor Kijkers” gehouden. De opbrengst bedroeg zes verrekijkers en een telescoop en bovendien een bedrag van €195,-.  Dit alles gaat naar Vogelbescherming voor de acties in ontwikkelingslanden in West-Afrika.

Aan het einde van de dag bedankte Han alle sprekers en de gasten voor hun komst. Daarna werden Han en alle medewerkers aan dit festijn namens de gezamenlijke Vogelwerkgroepen hartelijke bedankt door  Peter v.d. Akker.  Zij werden beloond met het boek: “Vogels in Overijssel”  Nummer 15 -  2016, een uitgave van Samenwerkende Vogelwerkgroepen Overijssel.           

Eindconclusie wat betreft de dag: Een goed georganiseerde dag met een interessant programma, aangekondigd op een duidelijke flyer, op een mooie locatie!

Wij bedanken tevens onze sponsoren:

Sovon,

Vogelbescherming Nederland,

Foto Konijnenberg,

Douwes Dump,

Smit en Legebeke,

Salbam BV Bouwbedrijf Vilsteren,

Tuincentrum Tuinontwerpen Hoveniers Lemelerveld,

Fotografie Gaasbeek

en

Natuur en Milieu de Vechtstreek.

Verslag Ella Roelfs- Rijzebol

  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_01
  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_02
  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_03
  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_04
  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_05
  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_06
  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_07
  • Overijsselse_Vogelaarsdag_2016_08